Misiunea de a face „curat luna” in baie devine una mult mai simpla cu ajutorul sfaturilor oferite de profesionisti. Datorita jurnalistilor de la publicatia Huffingtonpost, care au avut ocazia de a discuta cu menajerele ce lucreaza la hotelurile de lux din America , am putut afla si noi cateva sfaturi pretioase, pe care femeile au fost incantate sa le imparta cu toti. Astfel, odata ce vei tine cont de toate aceste trucuri, baia ta va fi „curata luna” in timp util.

  • Alege detergentii potriviti – cel mai important aspect este cel mai probabil acesta. Atat timp cat produsele de curatenie nu sunt cu adevarat de calitate si eficiente, sansele de a avea o baie perfect curata si igienizata in timp util vor fi aproape inexistente.

Pentru a nu fi pus in situatia in care sa observi ca murdaria nu dispare, oricat de mult detergent ai folosi, trebuie sa investesti cum se cuvine in aceasta misiune. De exemplu, in cadrul magazinului nostru online clinit.ro, vei gasi toate produsele de care ai nevoie pentru a-ti duce rapid si eficient misiunea la bun sfarsit. In plus, preturile avantajoase te vor convinge sa plasezi comenzi si cu alte ocazii.

Daca iti doresti o baie „curata luna”, atunci peroxidul de hidrogen si apa oxigenata reprezinta o solutie pe care ar trebui sa o ai in vizor. Spre deosebire de clor, care are un miros foarte puternic si usor neplacut, apa oxigenata nici nu afecteaza pielea sau caile respiratorii.

  • Mai apoi, trebuie sa lasi solutiile utilizate sa actioneze. O mare greseala pe care oamenii o fac in astfel de situatii este sa aplice solutia pe suprafata ce se doreste a fi curatata, iar in clipa urmatoare sa o si indeparteze. Indicat este sa o lasi sa actioneze asupra murdariei pret de 5-10 minute, iar mai apoi sa incepi sa freci suprafata in asa masura incat sa indepartezi rapid murdaria. Indiferent ca e vorba de chiuveta, cada, faianta sau obiecte sanitare, procesul trebuie sa fie acelasi, atat timp cat iti doresti sa ajungi la un rezultat bun.
  • Procesul de curatare trebuie sa fie unul „circular” – ce inseamna asta mai exact? Important este ca intreg procesul sa aiba un inceput si un final bine pus la punct. De altfel, recomandat este ca pentru a ajunge la rezultatul mult dorit, sa se inceapa procesul de curatare chiar de la intrarea in baie, adica de langa usa. Astfel, se incepe prin curatarea vasului de toaleta care necesita o atentie sporita, dupa care se continua cu chiuveta, cada sau cabina de dus, iar mai apoi restul obiectelor care se afla in celelalt capat al baii.
  • Curatarea eficienta a vasului de toaleta – este extrem de IMPORTANT ca inainte de a incepe procesul de curatare a vasului de toaleta, sa incerci sa scoti din interior cat mai multa apa. Astfel, suprafata fiind una curata, detergentii isi vor face mult mai rapid si eficient efectul. In aceasta maniera, chiar si cele mai putin accesibile zone ale bazinului vor putea fi atent curatate si igienizate.
  • Ajuta-te de o periuta de dinti veche – exista anumite zone, mai greu accesibile, ce nu pot fi curatate si igienizate corespunzator decat cu ajutorul unei periute de dinti. Odata ce aceasta a fost inmuiata in apa calda, iar mai apoi intr-un detergent lichid, se poate indeparta rapid si eficient murdaria din orice zona greu accesibila din baie.
  • Procesul de curatare incepe de sus si se finalizeaza cu partea de jos – este mai mult decat indicat sa se tina cont de acest aspect. Pentru a-ti fi mai usor, iar rezultatul final sa fie mai multumitor, recomandat este ca pentru inceput sa pulverizezi un detergent lichid pe intreaga suprafata a faiantei. Mai apoi, dupa ce substanta actioneaza pret de cateva minute, se poate indeparta cu ajutorul unei perii cu peri moi, ori cu a unui burete usor abraziv.

Ca un ultim proces, podeaua este cea care trebuie sa beneficieze de toata atentia ta. Dupa ce a fost si aceasta curatata si lustruita corespunzator, nu ramane decat sa spunem ca in baie este intr-adevar „curat luna”.