Ce gospodina nu se confrunta de fiecare data cu problemele vietii cotidiene, asta insemnand lipsa timpului pentru a realizata corespunzator activitatea de curatenie, dar si treburile casnice? Ei bine, uneori simtim ca muncim in permanenta, insa rezultatele nu par sa mai apara.
Totusi, exista numeroase studii si cercetari realizate in acest sens care atesta faptul ca o casa mentinuta mereu in ordine si pe cat se poate de curata ne va elibera de stresul vietii de zi cu zi, oricat de greu de crezut ar putea sa para. Asadar, pentru a ne bucura de confort sporit, de o casa complet curata si igienizata, dar si timp liber, este important sa gasim cele mai bune solutii care sa ne eficientizeze in tot acest efort depus.
Principalele camere, asupra carora trebuie sa ne indreptam atentia in fiecare zi atunci cand vine vorba despre curatenie, sunt acele incaperi in care petrecem marea majoritate a timpului, asa cum sunt: bucataria, baia si dormitorul. Din acest motiv, acestea trebuie sa se numere intotdeauna primele pe lista noastra in ceea ce tine de activitatea de curatenie generala in toata locuinta. Bineinteles, nici celelalte camere nu sunt de ignorat, insa o data pe saptamana este suficient.
Exista cateva reguli pe care orice gospodina ar trebui sa le urmeze nu doar pentru a economisi timp considerabil in curatenie, dar si pentru un plus de eficienta in acest sens:
1. Achizitionarea unor produse de curatenie profesionale, dedicate unui anume scop: daca nu ati stiut pana acum, cel mai recomandat ar fi sa evitati pe cat posibil cumpararea acelor solutii de curatare multifunctionale, mai precis cele care sunt destinate mai multor zone. Aceasta inseamna ca nu pot igieniza, dar si indeparta pe deplin murdaria daca nu sunt create special pentru o anumita suprafata. De asemenea, solutiile de curatare pe care le veti gasi in comert nu sunt deloc o alegere potrivita, nefiind delicate la contactul cu pielea si nici pe atat de bune pe cat sunt mediatizate. Asadar, pe site-ul nostru clinit.ro veti gasi produse de curatenie profesionale care sa va ajute in realizarea acestei activitati cu succes. Astfel, veti reusi sa economisiti si considerabile sume de bani, pe care le-ati putea folosi cu alt scop.

2. Atunci cand sunteti in criza de timp, adresati-va doar suprafetelor murdare: marea majoritate a gospodinelor isi desfasoara activitatea profesionala departe de casa, iar putinul timp liber ramas nu se transforma decat in depunerea de eforturi pentru a curata intreaga casa. Asadar, pentru a castiga timp pe parcursul saptamanii, indicat ar fi sa va apucati prioritar de acele zone care chiar merita atentia dumneavoastra si, mai apoi, de suprafetele curate care trebuie doar verificate.

3. Organizarea in curatenie: daca va doriti sa terminati la timp si eficient curatenia, atunci cu siguranta trebuie sa aveti un plan bun. Asadar, cel mai bine si mai indicat ar fi sa desfasurati activitatea de curatenie si de igienizare pe cat se poate de metodic, asta insemnand sa incepeti dintr-o anumita zona a incaperii si sa continuati in jurul sau. La final, va trebui sa lasati doar aspirarea covoarelor sau stergerea podelelor. Daca incepeti sa aplicati aceasta metoda, atunci mai mult decat sigur veti constata ca ati economisit timp considerabil!

4. Depozitarea eficienta a produselor de curatenie: inainte de va ocupa de curatenia si igienizarea in casa, cel mai recomandat ar fi sa stabiliti exact care produse de curatenie sunt mai eficiente si pe care urmeaza sa le folositi. Astfel, puteti sa le depozitati intr-o cutie, pe care numai sa o mutati dintr-o camera in alta, fara sa mai pierdeti timp in acest sens.

5. Calitatea in curatenie: aceasta poate fi privita din doua puncte de vedere, atat din prisma calitatii produselor pe care urmeaza sa le curatati, cat si din perspectiva solutiilor de curatenie folosite. Asadar, indiferent daca este vorba de a achizitiona doar produse bune sau tot felul de obiecte ce va ajuta in activitatea eficienta de curatenie (asa cum sunt mopurile, lavetele, etc.), sau de a achizitiona obiecte ale propriei case cat mai inalt calitative, cu siguranta trebuie sa acordati de acum inainte o atentie deosebita acestui aspect.

Asadar, curatenia nu trebuie sa mai fie o activitate atat de greu de finalizat, care sa va ocupe tot timpul. Cu cat aveti un plan mai bine organizat si cu cat sunteti mai atenta la aspectele de mai sus, atunci cu atat veti beneficia de mai mult timp liber si de un confort sporit.