Cum sa te organizezi cand faci curatenie? Afla cum sa fii mai eficient in doar 3 pasi!

Cum sa te organizezi cand faci curatenie? Afla cum sa fii mai eficient in doar 3 pasi!

Pentru multe dintre persoane procesul de curatenie e ca un adevarat ritual, dar care se intinde in cele mai multe cazuri foarte mult timp. Ei bine, nu e mereu necesar sa stam ore intregi pentru a avea parte de rezultatul mult dorit, adica acel spatiu perfect curat si igienizat.

Ce putem face pentru a fi mai eficienti si pentru a ne organiza cat mai bine? Sunt foarte multe modalitati prin care putem realiza acest lucru, insa in cele ce urmeaza vom prezenta cativa pasi generali prin care veti putea avea un randament mai ridicat. E important de inteles totusi ca aceste sfaturi vor trebui sa fie personalizate in functie de modul dumneavoastra de lucru, oferind in continuare cateva sugestii ce va vor aduce un plus de eficienta.

Stabilirea unui program de curatenie

Primul aspect de care va trebui sa tineti cont este cel referitor la stabilirea si organizarea procesului de curatenie dupa un anumit program. In felul acesta veti sti exact timpul alocat pentru aceasta activitate, implicit momentul in care veti actiona in acest sens.

E un detaliu ce poate fi tratat in mod diferit in functie de locul in care se efectueaza curatenia, mai exact modul in care este utilizat spatiul respectiv. Ca de exemplu, daca curatenia se va efectua in propria casa atunci totul este mult mai simplu, putand grupa anumite camere pe zile, indiferent de ora, rezultand un ciclu ce se repeta periodic.

De asemenea, daca stiti ca aveti timp puteti sa grupati si mai multe camere in aceeasi zi, important fiind ca rezultatul sa fie unul calitativ si nu cantitativ. Procesul de curatenie nu trebuie sa fie unul grabit, aspect important de mentionat. Chiar daca vorbim de eficientizare, asta nu inseamna ca totul trebuie accelerat si atentia nu trebuie sa fie la cel mai ridicat nivel.

Dar ce faceti in situatia in care e vorba de un spatiu deschis publicului? In aceasta situatie e clar ca intreaga suprafata trebuie sa fie prezentabila si igienizata corespunzator. Ei bine, in acest caz se recomanda ca sa existe o perioada de timp atent stabilita si in care sa se efectueze procesul de curatenie, fie ca este vorba de cea inaintea programului de lucru, fie dupa ce acesta a luat sfarsit.

Cel mai important e faptul ca persoanele care vor tranzita sau se vor folosi de spatiul respectiv sa aiba parte de cele mai bune conditii de igiena, aspect ce va oferi mai multa incredere si un nivel optim de confort.

Alegerea si inventarierea produselor de curatenie

    Dupa ce veti sti exact cand si unde veti actiona pentru a curata, e important sa alegeti cu atentie si produsele necesare in acest scop. In cadrul site-ului clinit.ro va punem la dispozitie o gama variata de produse, recunoscute pentru calitatea si eficienta pe care o prezinta, usurandu-va pe deplin munca depusa.

    De asemenea, am adus in discutie si termenul de inventariere. De ce? Raspunsul e simplu – daca veti sti in fiecare moment de ce anume dispuneti si ce se va termina cat de curand veti putea sa eficientizati si procesul de achizitie al produselor de curatenie, astfel incat nu va veti intalni cu situatii in care nu aveti ceea ce e nevoie.

    Intocmirea unui plan de lucru

      Probabil vi se pare mult prea dificil ceea ce va sfatuim, insa intocmirea unui plan de lucru se poate face o singura data, cu precizarea sa fie facut corect. In felul acesta veti sti exact, in functie de locul in care faceti curatenie, la ce aspecte sa fiti atenti, ce produse sa folositi si in ce ordine sa le aplicati.

      Astfel, nu veti omite nimic si rezultatul se va vedea mult mai rapid. Tineti cont de toate aceste sfaturi, iar intregul proces de curatenie va deveni unul sistematizat si care sa fie realizat nu doar cu un maxim de eficienta, dar si cu multa placere!

      Articol adus spre atentia voastra de clinit.ro. Urmariti-ne si pe Facebook!