O locuinta fara mochete, covoare sau carpete pare sa nu defineasca complet termenul de „acasa”, nu-i asa? Ei bine, cu siguranta in marea majoritate a locuintelor mocheta este nelipsita, reusind sa tina caldura excelenta pe timp de iarna in special.
Totusi, in timp, in functie de tipul de mocheta avut, acest produs poate sa devina un adevarat focar de infectii prin acumularea prafului, a bacteriilor si a microbilor. Spre deosebire de alte tesaturi similare aceasta poate suporta in aparenta destul de bine murdariile, oferind impresia proprietarilor ca este destul de curata. Daca, insa, veti acorda atentie fibrelor sale veti observa ca praful este in abundenta, deci se impune in mod obligatoriu curatarea sa.
Ce produse trebuie sa eviti in curatarea mochetei?
Cu siguranta orice gospodina sau persoana interesata de curatenie are propriile solutii in ceea ce priveste eficientizarea acestei activitati, insa atunci cand vine vorba de curatarea mochetei exista cateva astfel de produse ce trebuie in mod definitoriu evitate.
Inainte de a va apuca de curatenia efectiva a mochetelor sau a covoarelor trebuie sa va separati cele cu fir lung de cele cu fir scurt si, de asemenea, sa va stabiliti care sunt cele realizate din tesaturi delicate (asa cum sunt covoarele cu puf) ce necesita o atentie aparte.
Printre produsele pe care va recomandam sa le evitati in aceasta situatie, se numara:
Detergentii de rufe: in mod sigur, aceste solutii isi dovedesc eficienta in ceea ce priveste hainele, oferind rezultate excelente in scoaterea si indepartarea petelor, insa atunci cand vine vorba de mocheta detergentii de rufe trebuie evitati pe deplin.
In marea majoritate a cazurilor, utilizarea unor astfel de produse duce la producerea unei cantitati prea mare de spuma, ce nu poate fi indepartata atat de usor precum reuseste masina de spalat automata. De asemenea, tendinta principala a gospodinelor care au incercat sa foloseasca aceasta metoda pentru a curata mocheta este de a mari cantitatea de apa, ceea ce nu poate fi decat o greseala pentru ca astfel murdaria este impinsa in interior, iar uscarea sa completa se realizeaza in decursul a cateva zile (chiar mai mult daca faci asta in sezonul rece).
Inalbitorii sau produsele pe baza de clor: aceasta maniera de curatare a mochetei este frecvent utilizata de gospodine, mai ales cand culoarea sa este deschisa. Indiferent daca optati pentru diluarea inalbitorului cu apa sau pentru produse ce afirma ca detin un continut scazut de clor, aceasta solutie ramane tot o greseala ce trebuie evitata pe cat de mult posibil.
Totodata, trebuie sa stiti ca aceste produse nu indeparteaza petele (in special daca este vorba despre pete de grasime, de vin, sosuri sau altele similare), ci doar vor provoca decolorarea suprafetei pe care sunt aplicate.
Principalele recomandari in curatarea eficienta a mochetei pe cont propriu
Nu este un secret ca o solutie eficienta de a curata mocheta este sa apelati la o firma de curatenie specializata, care utilizeaza produse de calitate superioara si profesionale. Totusi, uneori aceasta optiune poate fi destul de costisitoare, mai ales daca optati pentru curatarea mai multor mochete, la intervale scurte de timp.
Pentru a va bucura de eficienta curatarii unei mochete, va recomandam sa utilizati produse profesionale. De exemplu, pe site-ul nostru veti gasi cele mai bune solutii care sa va ajute in acest sens. Prin aceasta veti economisi considerabil si veti putea sa curatati de fiecare data mocheta la acelasi pret.
Totusi, puteti apela si la diverse combinatii bio pentru a scapa de petele greu de indepartat de pe mocheta, covor sau carpeta. Un bun exemplu in aceasta situatie este otetul combinat cu apa sau cu bicarbonat de sodiu. Lasata sa actioneze cel putin zece minute pe suprafata dorita (in functie de gravitatea petei sau de suprafata pe care se intinde). Aceasta solutie ingenioasa va va scapa de orice murdarie nedorita. De asemenea, otetul reuseste sa indeparteze si mirosurile neplacute ce au patruns in fibrele mochetei, dar, mai ales, se dovedeste cu adevarat miraculos in ceea ce priveste inviorarea culorilor – mocheta va arata de parca abia ati achizitionat-o din magazin.
Asadar, daca va doriti sa fiti cat mai eficienti in curatarea mochetei va recomandam sa tineti cont de sfaturile de mai sus. Daca respectati toate aceste indicatii, activitatea de curatenie se va simplifica considerabil si va veti bucura de cea mai curata mocheta pentru o perioada mai lunga.