Oricat de mare sau mic ar fi un spatiu hotelier, acesta trebuie sa fie dezinfectat si curatat in permanenta. Motivul este simplu: nu numai ca de gradul de curatenie depinde si reputatia respectivului hotel, insa este vorba si despre sanatatea oaspetilor. Asadar, in continuare va punem la dispozitie o serie de informatii si sfaturi de care trebuie sa tineti cont pentru ca toti dintre voi cei care administrati un astfel de spatiu sa aveti siguranta ca respectati toate cerintele impuse referitoare la curatenie. Bineinteles, acestea se aplica si in cazul spatiilor rezidentiale, in care fiecare ar trebui sa efectueze o curatenia eficienta periodic.

 Curatenia in hoteluri – trucuri si solutii eficiente

Uneori poate fi destul de dificila realizarea unei curatenii exemplare in camerele de hotel. In special in perioadele cele mai aglomerate, cand oaspetii vin si pleaca, este important ca angajatii sa realizeze o curatenie cat mai potrivita, chiar daca timpul pe care il au la dispozitie este foarte scurt.

Inainte de toate, este necesara strangerea tuturor lenjeriilor folosite, atat din camera, cat si din baie. Dupa ce aceastea sunt scoase, se poate incepe treaba. Pentru ca uneori unele camere sunt un adevarat dezastru dupa ce clientii pleaca, sunt necesare anumite solutii de curatare, cu un grad ridicat de actiune. Fara solutia potrivita, indepartarea murdariei si a petelor de pe suprafete poate fi un adevarat cosmar.

Probabil persoanele care au deja ani de experienta in domeniu stiu cateva trucuri de care se folosesc atunci cand camera pe care o au de curatat le face probleme. Pentru ca rezultatele sa fie optime si sa nu fie nevoie de depunerea unui efort deosebit, in continuare va prezentam cateva idei de care va puteti ajuta in acest sens.

Dupa cum am mai mentionat, este necesara indepartara lenjeriei, atat din camera, cat si din baie pentru ca atunci cand utilizati solutiile de curatare sa nu le patati, dar nici sa nu omiteti murdaria ce s-ar putea ascunde dupa acestea.

Pentru a putea indeparta in mod eficient praful, trebuie sa folositi o carpa corespunzatoare. Incercati pe cat posibil sa le evitati pe cele din poliester, deoarece acestea nu fac decat sa atraga mai mult praf si, mai mult decat atat, lasa si scame. Cele mai bune sunt cele din microfibra sau bumbac.

In ceea ce priveste solutiile de curatare utilizate, cel mai recomandat este sa optati pentru cele care au fost special create pentru anumite suprafete, care nu ataca lemnul sau faianta, deteriorandu-le. Spre exemplu, daca veti accesa site-ul nostru clinit.ro, veti descoperi o gama variata de articole pentru curatenie, de la cele mai renumite brand-uri: Domestos, Mr.Proper, Cif, Mediclinics si altele.

Acestea sunt ideale si pentru a dezinfecta vasul de toaleta, cabina de dus, precum si chiuveta si celelalte suprafete din baie. Pe langa faptul ca ajuta la indepartarea completa a bacteriilor si microbilor, acestea lasa in urma o prospetime persistenta.

Deseori, chiar si dupa stergerea insistenta a prafului si a petelor, aceastea nu dispar. Acesta este momentul in care trebuie sa apelati la un produs mai puternic, care sa va ofere garantia ca nu va fi necesar sa reveniti asupra suprafetelor respective.

Ce fel de cosmetice hoteliere alegeti pentru a-i satiface pe clienti?

Exista mai multe tipuri de produse dedicate serviciilor hoteliere. Fiecare pensiune si hotel trebuie sa aleaga cosmeticele pe care le pune la dispozitie in functie de componenta acestora. Cert este faptul ca atunci cand oaspetii sunt multumiti in totalitate de servicile de care au avut parte, vor reveni si in viitor.

Va intampinam si pe site-ul nostru cu diverse produse de cosmetica hoteliera, de calitate superioara. Indiferent ca veti opta pentru cele din gama Sense sau pentru cele din gama Botanika, cu siguranta oricare ar fi alegerea, rezultatele vor fi multumitoare.

Asadar, daca va doriti sa fiti cat mai eficienti atunci cand realizati curatenia in camerele de hotel, va recomandam sa tineti cont de aspectele mentionate in cadrul acestui articol. In situatia in care doriti sa achizitionati produse de curatenie eficiente sau cosmetice hoteliere de calitate, va asteptam pe clinit.ro.