Esti in cazul celor care isi doresc sa isi curete covoarele insa nu ai incredere ca vei obtine rezultate scontate? Sau se intampla ca experienta unora din trecut sa fie edificatoare cand vine vorba de modul in care iti mai doresti sau nu sa ai incredere in curatatoria specializata pe curatatul covoarelor? In orice caz, astazi va prezentam cateva aspecte primordiale in legatura cu acest subiect – increderea vine ulterior cunoasterii unui domeniu.
Cu si despre curatarea covoarelor
- Pana la curatarea propriu zisa trebuie sa se aspire zona.
Asta pentru ca particulele de mizerie de la suprafata se transforma in noroi mai extins cand se combina cu lichidele specifice folosite pentru spalare. Asta face ca procedura sa fie mai dificila. Pentru rezultate satisfacatoare aspiratul este necesar in prealabil.
- Majoritatea petelor se vor curata ca urmare a procesului de spalare.
Insa unele pete ce pot fi cauzate de vopsea spre exemplu, acid sau substante caustice ar putea cere pretentia de curatare specializata. Din nefericire, unele pete nu se vor mai curata niciodata indiferent de ceea ce vom folosi.
- Un agent de clatire cu actiune acida se foloseste la clatire
Majoritatea produselor de curatare a covoarelor sunt cu baza alcalina , asadar pentru echilibrare vom avea nevoie de agentul de clatire acid. Fara grija insa, tinem cont de tipul de covor pentru ca procesul de spalare sa nu afecteze culoarea si sa il decoloreze instant.
- Curatarea covoarelor nu este industrie neaparat, nsa conteaza sa existe cel putin o certificare, o acreditare.
O colaborare ca la carte necesita ca tu – din perspectiva unui client – sa iti doresti incredere din partea celor in mana carora iti lasi covoarelor. Nimic mai simplu, se poate cere documentarea de la bun inceput cu privire la activitatea desfasurata.
- Ati patit ca mirosul asemanat cu cainele ud sa va descrie covorul proaspat spalat?
De cele mai multe ori mirosul descris de asa natura nu provine de la o proasta spalare. De fapt, se datoreaza mirosului specific al lanei cand aceasta este uda. Desigur ca mirosul dispare imediat ce se usuca complet suprafata.
- Stiati ca… un covor ce este spalat frecvent rezista mai mult decat cele care nu sunt supuse acestui proces?
Contrar a ceea ce cred unii, de fapt spalarea frecventa a unei suprafete este de fapt modalitatea prin care mentineti zona curata insa si protejata. Prin spalarea profesionala se inlatura petele abrazive, curate in profunzime si aceasta nici nu ataca fibra, asa cum fac petele ce raman impregnate in covor.
Aparte de aceste aspecte comune legate de spalarea covoarelor si de modul de colaborare cu o curatatorie de acest gen trebuie sa tineti cont de asemenea de metoda de spalare propriu zisa. Spre exemplu, va doriti spalare cu sampon sau cu steamer? Curatarea cu aburi poate fi mai eficienta pentru ca lucreaza cu puterea apei si a aburului, ceea ce face ca bacteriile sa fie indepartate eficient. Nu raman reziduuri la nivelul fibrelor si mai ales covorul se usuca foarte rapid, mai exact ramane mai degraba umed.
Cat despre frecventa de spalare, ca si recomandare pe care o oferim clientilor nostri, totul este variabil. Asta pentru ca depinde de intensitatea traficului pentru a determina cat de des ar trebui spalat covorul. De asemenea, conteaza si intretinerea si modul de curatare asa cum il realizati acasa. In general, o data la jumatate de an – este o recomandare valida.
Nu va pacaliti cu gandul ca ati putea sa faceti asta acasa. Nu se compara puterea produselor pe care le detinem cu ceea ce puteti gasi in comert. De asemenea, sistemul in sine de spalare este unul eficient, de unde si rezultatele pe masura. Covoarele dumneavoastra merita si ele o atentie si ingrijire, lucru de care ne putem ocupa cu succes.
In plus, dispunem si de un sistem portabil de curatare ce se dedica si suprafetelor textile, pentru a va asigura curatarea necesara si pentru canapele si alte suprafete aparte de covoare.