Orice locuinta trebuie „accesorizata” cu un covor cat mai potrivit, sau o mocheta adecvata, daca tot au acaparat cele mai multe case in aceasta perioada. Se pare ca acestea sunt cele mai des intrebuintate si, rand pe rand, au inlocuit clasicele covoare. Majoritatea modelelor din comert sunt confectionate in asa fel incat sa reziste pentru un timp foarte indelungat.

De obicei mochetele sunt asezate in spatiile in care „traficul” este cel mai intens, precum bucatarii, holuri, living-uri etc. Sansele ca acestea sa se murdareasca sau sa se pateze sunt foarte ridicate. Astfel, fiecare trebuie sa fie pregatit sa ia masurile corespunzatoare atunci cand inevitabilul se intampla.

Cum curatati corect mocheta?

In continuare va oferim cateva sfaturi practice de care puteti tine cont atunci cand sesizati ca mocheta sau patat sau aceasta se cere curatata neaparat. Nu uitati ca aceste actiuni trebuie aplicate imediat dupa ce ati observat pata, oricat de mica si neinsemnata ar parea aceasta.

In situatia in care va confruntati cu pete lasate de divese lichide, prima data trebuie sa utilizati un servetel care are o putere mare de absorbtie. Dupa ce ati taponat zona si cu un servetel de hartie eficient (a se vedea produsele din acesta categorie disponibile pe clinit.ro), recomandam utilizarea apei minerale acidulate. Dupa aplicarea acesteia este necesara retaponarea locului respectiv cu servetele.

Cand petele sunt consistente in uleiuri sau grasimi, va sfatuim sa folositi un detergent special creat in acest scop sau chiar un detergent de vase eficient. Daca consistenta acestor pete va dau batai de cap, incercati o solutie mai puternica,  pe care trebuie sa o pregatiti personal. Este vorba despre combinarea detergentului cu apa gazoasa. Acest amestec trebuie aplicat direct pe pata, dupa care puteti reveni la etapele mentionate anterior, in care aveti nevoie de servetele absorbante. Insistati cu acestea pana cand locul este curatat.

Daca sunteti mereu pusi in situatia de a inlatura urmele de praf care se aseaza pe suprafata mochetei, cel mai bine este sa folositi aspiratorul pentru a rezolva problema. Aveti grija insa sa nu atingeti direct suprafata respectiva pentru ca astfel riscati sa imprastiati mizeria.

Cum va descurcati cu urmele de noroi lasate pe mocheta? Fara indoiala, acestea va dau batai mari de cap. Sfatul nostru este sa lasi respectivele pete sa se usuce si abia apoi sa luati masurile necesare. Aspirati temeinic respectiva zona, apoi folositi apa gazoasa pentru a indeparta orice urma ramasa.

Daca va incadrati in categoria de persoane care prefera sa foloseasca solutii preparate acasa pentru a curata mocheta sau alte suprafete murdare si patate, va recomandam sa utilizati otetul alimentar alb. Acesta este un detergent natural cu o putere de actiune excelenta, folosit pentru a indeparta eficient tot felul de pete. Pentru rezultate optime, combinati o parte otet cu doua parti apa.

Mai exista si posibilitatea de a actiona impotriva murdariilor prin aplicarea unei linguri de amoniac pudra amestecata cu apa gazoasa. Nu uitati sa tamponati corespunzator ulterior. Acestea sunt solutii naturale, extrem de eficiente, insa exista si cele pe care vi le punem la dispozitie pe pagina clinit.ro care se deosebesc prin mirosul parfumat, precum si prin puterea eficienta de actionare ce le caracterizeaza. Puteti opta pentru oricare dintre variantele aceastea, atat timp cat sunteti multumiti de rezultatele oferite.