Foarte multa lume asociaza ideea de curatenie absoluta, avand repere de genul hotelurilor. Considerand ca in astfel de locatii curatenia este la un inalt nivel, se ghideaza dupa standarde impuse de ceea ce vizual reprezinta un punct de admiratie. Pentru cei interesati, astazi dezbatem ceea ce tine de acest aspect.

Stiati ca…

Este de preferat sa aspirati inainte de a da cu mopul?

O regula clara pe care ar trebui sa o stie toata lumea este ca aspiratul reprezinta un aspect primordial. Chiar daca se va simti si nevoia de a da cu mopul, aspiratul nu iese din discutie. Este de preferat sa va dotati cu unul de calitate, care sa poata sa retina toate particulele de praf.

Pentru eficienta in timpul dedicat acestei misiuni este recomandat sa aveti un aspirator cu sac de unica folosinta, cele care de altfel se vor arunca dupa folosire. Este mai igienic si mai usor astfel.

Mai intai curatenia in camere si baia la final

O alta practica comuna din randul regulilor de menaj din hoteluri aflam ca se refera la realizarea curateniei in camere si la final in baie. Explicatia este una simpla si practica: trebuie sa se evite contaminarea suprafetelor. Stiati ca podeaua din baie se considera a fi una din cele mai murdare zone? Desigur nu la propriu, insa aduna tot felul de microbi, bacterii etc. Asta pentru ca si apa din vasul de toaleta poate ajunge pe suprafata vasta din baie.

Papucii din hotel

Acei mici slapi albi stiti de fapt ce scop au? Tocmai pentru a fi folositi in baie, pentru a nu lua contact direct cu podeaua. Desigur, acestia trebuie folositi numai in zona baii, pentru a nu transporta dintr-o zona in alta tot felul de microbi. Deci scopul este pur igienic.

Cat despre faptul ca sunt albi, acestia trebuie asadar sa treaca testul de curatenie, cand se poate observa imediat daca se vor murdari. Puteti incerca asta si acasa, de ce nu.

Permite produselor sa actioneze

Indiferent de calitatea acestora, este de recomandat ca orice tip de produs destinat curateniei sa aiba un timp de actiune. Nu va puneti pe frecat, intrucat va veti ingreuna situatia degeaba. Sa permiteti acestora sa actioneze inseamna si sa exploatati puterea lor la modul de maxima putere. Cateva minute cat veti spala alte suprafete, lasati produsele sa isi faca treaba.

Stiti sa dati cu aspiratorul?

Pare greu de crezut insa pentru o eficienta maxima din acest punct de vedere, aveti nevoie de o  tehnica. Desigur, aspiratorul trebuie sa fie unul eficient insa si modul in care il folositi este definitoriu. Asadar, incepeti cu partile indepartate, revenind la mijlocul camerei unde de altfel ar trebui sa insistati pentru ca este zona cea mai circulata.

Atentie la produsele pe care le alegeti

Din acelasi exces de zel, multi se gandesc sa apeleze la gama de produse profi de curatat, insa nu este suficient sa credeti ca atingeti cel mai inalt nivel de menaj in acest sens. Conteaza desigur si modul de folosire. In primul rand, trebuie mentionat ca alegerea trebuie sa vizeze si ulterioara folosire. Nu va asteptati sa cumparati un produs cu care sa curatati toate suprafetele.

Este indicat a se respecta in mod clar modul de folosire, pentru ca un produs pentru lemn nu va fi eficient pe zone cu placi ceramice, spre exemplu.

De asemenea, trebuie avut in vedere si partea de dozaj. Poate mai facil este sa procurati produse care nu necesita diluare si care se folosesc ca atare. Tineti cont si unde veti folosi un dezinfectat spre exemplu. Pentru zone unde umiditatea isi spune cuvantul, exista produse care sa actioneze in astfel  de  conditii.